4 Eylül 2015 Cuma

Yeni kitaplaaar,hangisinden başlamalı?:)

    Mutluluktan uçuyorum,evin orasında burasında detone olmaya mahkum sesimle şarkı söyleyip duruyorum,kitaplarımın üst üste dizilmiş muhteşem görüntüsüne bakıp ,tekrar dönüyorum şarkıma lalala:D 
Size de şimdi kitaplığım yeni üyelerini tanıştırayım o zamaaan^^
On Üç Günün Mektupları-Cemal Süreya-YKY 
Yky'i ve Can Yayınlarının üzerine yayınevi tanımıyorum ,bu kadar güzel ve sade kapaklar hazırlayan nadir yayınevlerinden ikisi de.
Kitap Cemal Süreya'nın eşine hastanedeyken  bıraktığı birbirinden güzel 13 mektuptan ve eklerden oluşuyor.Düşünebiliyor musunuz ,hasta eşi 13 gün boyunca hastanede yatıyor ve o da her gün bir mektup yazıp yanıbaşına bırakıyor,ne büyük bir incelik...
Arka kapağındaki şu cümle yeter de artar zaten hassasiyeti anlamaya:
''Sen birinci hamura basılmış dokuz punto beyaz karaktersin.Alınyazımsın,daha doğrusu alınyazımın tek okunaklı yerisin.''Ama beni asıl çeken şu cümlesi oldu  ''Sevmek ne uzun kelime!''...
 Kitabı gördüğümde  Milena'ya Mektuplar ve Kafka'nın o yazı stili aklıma geldiği içinde almış olabilirm tabiki de,ama söz konusu Cemal Süreya ise okumaktan pişman olmayacağımı düşünüyorum.
Jane Austen Hayatımı Mahvetti-Beth Pattıllo-Pegasus Yayınları
Önceki yazılarımı okuyanlar büyük bir Jane Austen hayranı olduğumu anlamıştır diye düşünüyorum,ne yazdıysa okurum ,öyle çok seviyorum kadını:) Bu kitapta da onun adının geçtiğini görünce neymiş bir bakayım dedim,içerik olarak romantik tarzda kaleme alınan yayın Austanvari bir kurguyla karşımıza çıkıyor.Burada önemli soru dilini de yakalayabilmiş mi oluyor,onu da okuyunca göreceğiz:)
Konuyu arka kapağından şu cümleyle özetlemek mümkün:
İhanete uğrayan ve sadakatin asıl anlamını çözen bir kadının hikayesi.
de ki işte-Oruç Aruoba- Metis Yayınları
Oruç Aruoba Türkiye'nin yetiştirdiği felsefecilerinden biri ve ismini bu denli çok duymama,kitaplarının düşündürücü,akıcı ve muhteşem olduğu yorumlarını okumama rağmen eserlerini daha önce okuma şansı elde edememiştim. Şimdi bir üçlemenin ikinci kitabı ola de ki işte'yi alarak çok da kendimden emin olmadığım bir alana,  felsefik düşünceye doğru yol alacağım,hadi bakalım...
1984-George Orwell-Can Yayınları
Kitabın güzelliğine bakar mısınız,bu kadar karışık ama akıl bulandırmayan bir kapak tasarımı tabiki Can Yayınlarına ait olacak:)
Bu kitabı , sevgili Çitlembik'in tavsiyesiyle okunacaklar listeme eklemiştim,hemen de edindim:)Arka kapağındaki tanıtım da kendi kendini kanıtlayacak cinsten.
   Partinin dünya görüşü,onu hiç anlamayan insanlara çok kolay dayatılıyordu(...)Her şeyi yutuyorlar ve hiçbir zarar görmüyorlardı çünkü tıpkı bir mısır tanesinin bir kuşun bedeninden sindirilmeden geçip gitmesi gibi,yuttuklarından geriye bir şey kalmıyordu.
Ve son cümlesinde değindiği gibi 'bütün zamanların kitabı'' olduğunu okumadan bile fark ediyorsunuz.Bilinçlenmek dileğiyle başlayacağım bu kitaba:)
Çılgın Kalabalıktan Uzak-Thomas Hardy-Can Yayınları
Thomas Hardy'nin bu eseriyle ün kazandığını ve son dönemde kitabın film çevirisiyle karşılaştığımızı söyleyerek başlayayım  kitabın açıklamasına .Romantik olay örgüsünde geçen kitap bir kadının duygusal çalkantılarıyla dolu yaşamını anlatıyor.bBu tarz kitaplarda hiç vazgeçemeyeceğim sanırım.-keza aklıma nedense Vadideki Zambak kitabını getirdi:D-
Zehir Ustası-Maria V.Synder-Dex Yayınları
Fantastik kitaplar günleri geçirmenin en güzel yollarından biri fikrimce,yazar güzel ve akıcı bir dile sahipse filmlerden daha da çekici olduğu çokça vakit var:)
Çok övgüler alan ve muhteşem bir seri olduğu söylenen serinin ilk kitabında Yelena'nın sarayda yaşadığı mücadeleler üzerinde durulmuş. Kapak tasarımını yine çok beğendiğim eserlerden biri..
Dönüşüm-Franz Kafka- Can Yayınları
Belli başlı sevdiğim yazarlar vardır ve onların her yazısını tereddütsüz okurum , hayal kırıklığına uğratmayacağını bilirim.Bunlardan belli başlıları Jane Austen,Didem Madak,Kerstin Gier,Cassandra Clare,Dan Brown,W. Shakespeare ve tabiki de Franz Kafka.Yazı stiline,  melodik havasına bayılıyorum, hele ki bu hayranlığım kendisinin bir avukat olduğunu öğrendikten sonra iyice depreşti:D 
Kafka,Dönüşüm adlı öyküsünde bir adamın sabah böcek olarak uyanmasını ve aslında 'başkaldıran bireyin tragedyasını'' anlatıyor. Keşke onunla tanışma imkanım olsaydı,oturup kahve içseydik ne muhteşem olurdu..

Aşkın Naz'lı Hali-Kübra Türker- Dokuz Yayınları
Wattpad'ten çıkan kitaplardan özellikle uzak duruyordum uzun zamandır,kesinlikle bir alıp veremediğim söz konusu değil.Sadece  kitap çıkarmak isteyenler ve - fikrimce- daha toy ve gelişme aşamasında olan birçok yazar doldurmuştu son zamanlarda uygulamayı. Bir zamanlar severek takip ettiğim uygulamaya şu anda pek giremiyor yada buradan çıkan yazarları pek tercih etmiyorum .
Lakin bu kitap hakkında okuduğum birkaç yorum ve arka kapağındaki Türkfilmvari tanıtım yazısı bir şans vermemi sağladı esere.Umarım pişman olmam diyetimi bozduğuma:D Romantik komedi tarzda olan kitap Naz ve Yağız ikilisi arasında gelişen olayları anlatıyor.Tam yazlık,değil mi?;)
İlahi Komedya-Dante-Oğlak Yayıncılık
Dante'nin üçlemesi olan İlahi Komedya-Cennet ,Cehennem ,Araf- İtalyan Edebiyatının en meşhur epik şiiridir(vikipedi).Dante, Cennet Cehennem ve Araf'ta yaptığı düşsel gezileri anlatan komedya önemli edebiyat eserlerindendir.Kendi yaşamından da kesitler bulunan üçleme Oğlak Yayıncılık'ın elinden bir set şeklinde çıkmış ve sade dizayn edilmiş,çok da iyi yapılmış:D Şiir severlerin,onu bırakın edebiyatseverlerin mutlaka okuması gereken eserlerden bu eser fikrimce,tabi önce bir okuyayım:)
Açıklamalı Notlarıyla Hobbit-J.R.R Tolkien-İthaki Yayınları
Kardeşimin de içinde olduğu bir grubun çok sevdiği Yüzükler Efendisi serisi ve ondan önceki olayları anlatan Hobbit'in ne kitaplarını okumuş ne de filmlerini izlemiştim önceden.Yapımda kullanılan renklerin soluk olması -siyah beyaz film severim yanlış anlaşılmasın-  uzun zamandır sonra izlerim diye ertelememe sebep oluyordu.Taki sadece konusunu çatpat bilirken yakın arkadaşım Cems'in zoruyla(!) Hobbit 3 filmini izleyene kadar.-ki kendisi sayesinde Aşk-ı Memnu'nun da sadece Veda bölümünü izlemiştim ve o ağlarken ben hiçbir şey anlamamış saf saf ekrana bakıyordum şu kim bu kim diye,o unutmuştur bile ama ben hiç unutmayacağım hele ki hıçkırıklarını:DBuradan ona da genel kültürümün yapıtaşı olması sebebiyle teşekkürlerimi yolluyorum :D - ehehe nerde kalmıştık;güzel, yormayan yapıya sahip filme başta çok da ahım şahım diyemeyecekken kitabını görmemle bir de kitabına bakalım demem bir oldu.Tamam, itiraf ediyorum ansiklopedik tarzda dizayn edilmesi ve ciltli olması beni cezbetti:D  Eğer ki bu kitabı beğenirsem serinin devamını büyük bir hızla okuyacağım.Başta da söylediğim gibi konuşmakla pek arası olmayan kardeşimin olayların çoğunu anlatmış ,kitaplarla da pek arası olmayan şahsının ilk kitabını okumuş olması da beni aşka getirdi.Şunun güzelliğine bakın,torunlarıma miras bırakıcam bunu!!!:D


Eveet,kitapların sonuna gelirken kitaplarımı hem güzel kampanyalar yapması,hem de hasarlanmamış şekilde yollaması sebebiyle genellikle okuoku'dan aldığımı da açıklamak istiyorum.O kadar korunaklı yollamışlardı ki bunu yazmasam olmazdı:)Bir de  kendi kitap ayraçlarını ve bir kahveyi paketlenmiş şekilde kitapların arasına koymuşlar.Büyük bir şey değil belki ama hoş bir düşünce olduğu yadsınamaz,gülümsememe katkıları oldu:) 
Size de iyi okumalar efendim-Sormadan edemeyeceğim^^Neler okuyorsunuz bu aralar?-
Kendinize iyi bakın,mutlu kalın...

8 yorum:

  1. İçlerinden sadece dönüşümü okumuşum. 1984ü ben de listeme ekledim elime geçer geçmez başlayacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden iyi okumalar diliyorum o zaman:) Mutlu kal..

      Sil
  2. Vayyy , Hobbit çok güzel görünüyor :)
    İyi okumalar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum,evet ya bak bak doyamadım ben de kitaba:))

      Sil
  3. 1984 benim de listemde yorumunu bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda okuyayım o zaman:)Yorumun için teşekkürler..

      Sil
  4. Ben de Jane Austen'i çok severim :) Listenizden 1984 ve Çılgın Kalabalıktan Uzak'ı okudum... Dönüşüm'ü de okuyacağım... Güzel kitaplar iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jane Austen'ı seven herkese kendimi yakın hissederim ne yalan söyleyeyim:)) Güzel yorumunuz için teşekkür ederim,size de iyi okumalar:)Mutlu kalın..

      Sil