2 Mayıs 2015 Cumartesi

Ben Bugünlerde#10

 Bahar geldi, bizi yokluyor sessizce,Papatyalar yol kenarlarında bizleri selamlamaya başladı.Başımızı gökyüzüne kaldırırsak  kuşların geri geldiklerini de görürüz hem.İlk önce bu tatlı meltemleri selamlayarak başlamak istiyorum yazıya.Hoşgeldiniz,Hanımeli kokuları,yeşil ağaçlar,neşeli kahkahalar,dondurmalar,güneş ve gece esintileri,ne iyi ettiniz de geldiniz:))

Ben bugünlerde kendime yine ve yine izin verdim,evdeyim^^ Finaller başlamadan ,ee biraz da 23 Nisanı -ne de olsa çocuk olmasak da ruhumuz öyle değil mi?:)-  bahane ederek ilk otobüse atladım. Evim evim güzel evim,kokusu başka,huzuru ayrı... Neyse efendim, neler yaptığımıza geçelim lafı daha fazla uzatmadan.
Deniz havasını özlediğimden midir nedir gittiğimiz göl kıyısı cennetten bir köşe gibi geldi bana,''Ah be şöyle bir yerde yaşasam,suya hasret mi kalacağım hep?!''diye içimden geçmedi de değil yani:)

İnsan ,hayatının her evresinde-maalesif ki- mutlu olamıyor.Küçücük şeyleri kafamıza takıyoruz ''Neden öyle dedi,neden öyle baktı,bir şey mi ima ediyor,neden bağırdım ki şimdi durduk yere,acaba çok mu kötü bir insanım ben ya?'' gibi  ipe sapa gelmez bin bir çeşit düşünce beynimizi kemiriyor.Ben de buna çözüm olarak-çoğunuz duymuşsunuzdur eminim:)- boyama kitabı aldım:D Esrarengiz Bahçe'yi ilk gördüğümde 'Yok ya sıkılırım ben,anasınıfında bile yarısını boyayamazdım resimlerin ,içim bayılırdı'' desem de desenlerin ve rengarenk kalemlerin büyüsüne kapılıp ben de bir tane edindim,bu kadar da sözümün arkasındayımdır:D İyi ki almışım diyorum gerçi şimdi,müzik kahve ve resim ...Her şey çözülecekmiş hissi veriyor bana:) Gariptir,hem kafanızı dinliyorsunuz,hem de düşünmek istediğiniz konuyu uzun uzadıya düşünebiliyorsunuz. Kendinize ait bir düş dünyası.. Eski postlarda birkaç kişi resim yapamamaktan yakınmıştı,en mükemmel çözüm geldi ayağınıza efendim:))
Bahar geldi,kuşlar geldi dedik de yaklaşan finallerden hiç bahsetmedik:D Seçtiğim alandan son derece memnunum,okuduğum bölümü en çok bu kadar sevebilirdim^^(umarım bunu ileride de söyleyebilirim:D) ama sınav zamanları kendinden geçiyor insan,bol bol karikatür okuyup gözümden yaş gelmesi mi dersiniz,bir kelimeyi söylemek için kırk takla atmak mı-kelimeleri unutuyorum:D- dersiniz.Hele ki not alarak çalışmaya alıştıysanız parmaklarınıza kramplar giriyor.Onun için sınava hazırlanacak arkadaşlara en büyük tavsiyem gelecekteki mesleğinizi gerçekten ama gerçekten sevmeniz gerekiyor,okul hayatını akıl sağlığınız yerinde atlatabilmek için.Bu işi ömür boyu yapacaksınız,yani önemli olan hangisinin daha yüksek puanla aldığı değil, sizin hangisini daha çok sevdiğiniz olmalı.
Sözün özü:Dualarınıza ihtiyacım var :D 
(*Resim alıntıdır.)

Kill Me Heal Me'nin beni paramparça eden olay örgüsünden sonra yepyeni bir diziye başladım.Sanırım tıbbi vakaların yer aldığı diziler dikkatimi çekiyor bu aralar.Zaten bu yıl çoğu olay örgüsü bu doğrultudaydı Kore dizilerinde. Bahsedeceğim dizi :Falling For İnnocence.
Kadın kahramanımızı Prosecutor Princess'i izleyenler bilir:Kim So Yeon.
Bu kadına bayılıyorum!Oynadığı rolle kesinlikle bütünleşiyor,ses tonu ,mimikleri hepsi tam ayarında.
Erkek oyuncumuz da inanır mısınız Jung Kyung Ho. Hiç ama hiç beklemezdim,şoklara düştüm! Bu adam ne zaman bu kadar iyi bir oyuncu oldu dedirtti bana kendisi.Onu da Smile You yada I'm Sorry, I Love You'dan hatırlayabilirsiniz.Kocaman olmuş ya kıskıskıs:D 
Dizinin konusundan bahsedecek olursak:
Kang Min Ho(Jung Kyung Ho) kalp ameliyatı olduktan sonra intikam planlarına tam gaz devam eder ama değişen bir şeyler vardır.Huyları ya da alışkanlıkları gibi.Kim Soon Jung(Kim So Yeon)u sekreteri olarak alması da -sözde- planının bir parçasıdır.Ama işler istediği gibi gitmez.Şimdilik 9 bölümü yayınlanan diziyi büyük bir merakla takip ediyorum.Yeni dizi arayanlara şiddetli tavsiyemdir,asla pişman olmazsınız:)
Bu tarif de ben gibi tatlı düşkünlerine gelsin o zaman:D Evden çıkmaya üşeniyorum,kalkıp tatlı şeyler yapmaya üşeniyorum,ağır tatlıları sıcak havalarda yiyemiyorum bahanelerini kurmaya üşeniyorum,anlayacağınız üşeniyorum Allah üşeniyorum :D Pratik bir tarifle hem ben mutlu oldum hem de üşengeçliğimden taviz vermedim ehehe^^
Karşınızda ev yapımı meyveli yoğurt:)
İsterseniz taze meyveleri blendırla ezersiniz ya da parçacıklı olmasını istiyorsanız küçük parçalar halinde yoğurda atarsınız.İkisi de olur.Ama her zaman taze meyve bulmak kolay değil evimizde ya da yaşadığımız yerde,bu yüzden meyveli yoğurdunuzu reçelle yapabilirsiniz. çilek reçeli ve kiraz marmelatlı denedim ben şimdiye kadar,ikisi de çok güzel oldu:)Hem dışarıdan aldığınız meyveli yoğurtlardan daha uygun ,daha sağlıklı bir karışım elde edersiniz. Keyfinize göre üzerine yulaf ezmesi, kuru üzüm koyaarak da zenginleştirebilirsiniz.Sanırım ben bunun her çeşidini yapacağım :D 
Pratik  tarifleriniz varsa bekliyorum efendim:)
Bu arada fark ettiniz mi bilmem,blogtaki müzik kutusunu kaldırdım,zira herkesin zevkine uymayabilir .Uzun zamandır aklımdaydı ama hep vazgeçiyordum,sonunda biraz içim burkularak kaldırdım:)
Yazdığım postlarda beğendiğim müzikleri paylaşırsam isteyenler dinleyebilir diye düşündüm,siz ne dersiniz?
Bu postun müziği Yalın'dan gelsin o zaman:)(Büyük bir Yalın hayranıyım,yani öyle kaç yaşında,nelerden hoşlanır,nereli falan bilmem ama yaptığı her şarkıyı kusana kadar dinlerim:D Sesi rahatlatıcı hem de nedense umut aşılıyor bana:)) 



Burada posta son verirken 
hepinize mutlu baharlar diliyorum,
mutlu kalın,gülümsemeyi unutmayın:)




12 yorum:

  1. emeginiz ve blogunuz takdir edilesi güzellikte :) vaktiniz olursa bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel iltifatları karşılayabiliyorsam ne güzel,ne mutlu bana.Mutluluk getirdiniz:))

      Sil
  2. Çok naif bir blogunuz var ;) Tebrikler... Yorumlarınız için tık tık: http://sebonungunlugu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,beni çok mutlu ettiniz:)Hoşgeldiniz,gülümseme getirdiniz:)

      Sil
  3. Güzel öneriler, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. bayıldım bloğuna taıbe aldım bende belerim sevgilerimle:))

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yorumları gördükçe geniş geniiiiiş gülümsüyorum:D Çok teşekkürler,hoşgeldin ne iyi ettin^^

      Sil
  5. Hoşgeldiniz,sefalar getirdiniz:))

    YanıtlaSil
  6. Çok tatlı, bir yandan huzur verici bi yazı olmuş :) eline sağlık :) kesinlikle takibe alıcam umarım paylaşmaya devam edersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öncelikle,çok mutlu ettin beni:) Hoşgeldin ,ne iyi ettin.

      Sil