8 Şubat 2015 Pazar

Sıradaki film ''Hangisini izlesem acaba?çıldırıciyimmm!'' diyenlere gelsiiin:)

   Merhabalaaar,yazmayı unutmadan önce hemen bir post ekleyeyim şuraya dedim.:)
Canım çok sıkıldı oturdum film izleyeyim dedim-özellikle tatildeysem,evden çıkmak zulüm gibi geliyorsa yada okumaktan arık gözlerim ağrıdıysa-Tabii film seçme süresi izlemekten uzun sürdüğü için boş yere sinir stres olup saçımı başımı yolasım geliyor,tüm şevkim kırılıyor.Bu postu da benimle aynı dertten muzdarip olanlar için yazıyorum,şimdiden iyi izlemeler^^

1-Can Dostum
2011 yapım bir film olan Can Dostum şimdiye kadar izlediğim en iyi filmlerden biri! Gerçek hayattan uyarlama olan filmde,dostluğu derinlemesine işliyor.Aynı Yıldızın Altında'da olan mizah anlayışı-durumları olabildiğine normal kabul etmek de diyebiliriz-burada da karşımıza çıkıyor.
2 saate ancak bu kadar komik ve duygusal bir yapım sığdırılabilirdi.
Filmi bitirdikten sonra uzun zaman boyunca aklımı kemiren düşünce şu oldu''Gerçekten de engelli insanların dikkatimizi çeken tek özellikleri engelli olmaları'' ve kendimden bu kadar utandığımı hatırlamıyorum.Halbuki engelli olmak yaşamak için bir engel değil,bunu engele çeviren bizleriz.






2-Geçmişin İzleri
2.Dünya Savaşında Tayland'da esir kampındaki askerlerden biri olan Eric Lomax'ın o zaman yaşadıklarının hayatını nasıl etkilediğini harika bir senaryoyla anlatıyor.Tüylerimi diken diken eden bir başyapıttı kesinlikle! İçinize gerçeğin kederi çöküyor ve 'Bu kadarı yaşanmış olamaz!' diye düşünürken buluyorsunuz kendinizi.
Savaşın acımasızlığını,insanları ezelden düşman yapan bu laneti,tüm çıplaklığıyla izliyorsunuz sanrım Çizgi Pijamalı Çocuk-ki mükemmel bir filmdir-bu kadar derinden etkileyen bir savaş filmi izlememiştim.









3-Evrim
Söz konusu Jonny Deep olduğunda ortaya kötü bir yapı çıkması benim için neredeyse imkansız-aman nazar değmesin tütütü:)-Yapay zeka projesi etrafında dönen filmde Dr.Will Caster'ın ölümüyle hayata yansır.Teknoloji karşıtı bir grubun karşısında yapay zekası ve duygularıyla bir program durmaktadır.Acaba gerçekten Dr.Will hayata tutunabilmiş midir,yoksa insanlık ciddi bir tehdidin eşiğinde midir? Bu soruların cevabı tabi ki filmde:)Bilim ve gerçeklikle ilgili olan ya da bunlar yapılabilir mi,insan zihninin sınırları genişleyebilir mi tarzında olan bu tür yapımlar her zaman ilgimi çekmiştir,ilgilenenlere önerilir:)









4-Predestinion
İşte yılın filmi!!! Başlangıç filminden sonra bu kadar karışık ve enteresan bir film izlememiştim!Bilimkurgu alanında kesinlikle ödül üstüne ödülü hak eden bir yapım. Konusundan bahsetmeye hiç girişmeyeceğim,yoksa çok saçmalarım:D
Kısaca gizli bir servise bağlı olan ajanın evlenmemiş anne rumuzlu Johnla tanışmasıyla olaylar çığırından çıkar,bakalım ajan son görevini hakkıyla yerine getirebilecek mi?
İzlemeyenler hiç düşünmesin izlesin,yok böyle bir yapım!!!:)











5-Aşk Tarifi
Aşçılık fimleri ve yeni tarifler denemek isteyenler için izlenmezse olmaz filmlerinden biri bence.İzlerken bile kalkıp mutfağa koşasım geldi.
Yaratıcı düşünmenin yemeklerde uygulandığı,Hint ve Fransız mutfaklarının harmanlandığı filmde Hassan etrafında şekillenmektedir. Hint filmi olduğunda akan suları durduracak cinsten bir film,izlediğim en iyi filmlerdendi!(İzledikten sonra ilginç tarifler denemek isteyeceksiniz,fazla aşırıya kaçmamanızı öneririm:D)










6-Karışık Aile

Lauren ve Jim bir randevuda birbirlerinden nefret ederek ayrılan iki dul insandır,çocuklarıyla mutlu mesut yaşadıklarını düşünürler ama ikisi de çocuklarının dilinden anlamamaktadır.
Ortak arkadaşlarının gitmediği tatile balıklama atlayan iki komik insan orada da birbirlerinden kurtulamazlar.Afrika'nın mükemmel bir otelinde geçen film kesinlikle hakkını veriyor.Romantik komedi sevenler kaçırmasın derim,zira gülerken gözümden yaş geldi ve gülme dediğim kibar değil bildiğiniz böğüre böğüre gülme:D
Zaten bir Adam Sandler hayranıyım,bu filmde iyice tescillenmiş oldu hayranlığım:))







7-Ölümcül Kaçış
Açlık Oyunları sevenlere bu filmi izlemeye davet ediyorum  yada bu filme yakalarından tutup sürüklüyorum!:)Kitaptan uyarlama bir film daha eklenirken listemize-ki ben daha kitabını okumadım- ekranlara güzel bir aktarım olmuş diye düşünüyorum:)
Thomas gözünü açtığında kendini yukarıya doğru çıkan bir asansörde bulur ve geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır.
Etrafındaki diğer çocukların da kendinden bir farkı yoktur,herkes her sabah açılan labirentin kapısına bağlı olarak yaşamlarını sürdürmektedirler.Thomas da bu döngüye katılacak mı yoksa başına buyruk mu davranacak dersiniz?:)
Seri filmidir.






8-Khoobsurat
Kaç yaşına gelirsem geleyim Disnep filmlerini izlemeye devam edeceğim sanırım:) En azından gerçek yaşamdan bir nebze olsun uzaklaşmak pahasına bu gerekli diye düşünüyorum^^Hint filmi olması da ayrı bir güzellik tabi ki :D Romantik komedi ve tabiki Hint filmlerinin olmazsa olmazı olan müzikal bu film çok tatlıydı.Her zaman kendi bildiğini okuyan fizyoterapist ile prens Rajput etrafında şekilleniyor.Kendinde saygı duyduğun bir ilişki herkesin hakkıdır.
Zaman geçirmek ve modern bir saray hayatını izlemek istiyorsanız buyurun efendim:)









9-Seçilmiş Kişi

Evvett bu filmle de fark etmiş bulunuyoruz ki ben bu dönemde bilim kurguya takmışım :D Yine bir romandan uyarlama olan filmde felsefede anlatılan ideal dünyanın oluşturuluşunu anlatıyor.İnsan zihninden geçmişe dair tüm anılar ve duygular silinmiştir.Aşk,sevgi,nefret,kıskançlık,renkler...Kimsenin duyguları hissetmeye izni yoktur.Herkes eşit şartlarda ve koşullarda yaşamakta ve görev almaktadır. Anıları bilen ve hatırlayan tek kişi ''The Giver''dır ve bu görev aktarılmaktadır.Yeni ''The Giver'' bu görevi kaldırabilecek midir?
Filmde en çok hoşuma giden anıları keşfedişi oldu,gerçekten ne kadar çok anımız var şu hayatta fark etmediğimiz:)
Kurgu olarak müthiş yani insanlar bunları nasıl düşünüyor hala şaşıyorum!Sonunu çok bağlayamasalar da-anladığım kadarıyla devam filmi gelecek-işleniş olarak güzel bir filmdi.:)



10-Ratatouille

En iyi animasyon ödülünü kazanan ve evet itiraf ediyorum biraz eski bir yapım olan(2007) bu animasyonu uzun zaman önce 5 yada 10 kere izlemiştim,8 9 yıl önceki favori animasyonumdu:))Bir farenin tek hayali aşçı olmak olabilir mi demeyin,olur:D Söz konusu faremiz Remy,restoranın yeni çöpçüsüyle işbirliğine girişir ve mutfakta birbirinden leziz yemekler yapmaya başlar!Devamını izleyin ve görün:) Animasyon severler kaçırmasın derim:))










Şimdilik önerilerim bu kadar,siz de beğendiğiniz filmeri yazarsanız memnun olurum,yine film kıtlığı çekiyorum da:))
 Kendinize iyi bakın,gülümsemeyi unutmayın:)









15 yorum:

  1. Çok güzle olmuş yazın çünkü bende o arada ne izlesem çıldırıciiiym diyen insanlardanım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cınım,sorma şu günlerde yine çıldırıyorum izleyecek bir şey bulamamaktan,kendimi yemek yapmaya verdim:D

      Sil
  2. evet ya ne iyi etmissiniz bende çok sinirlenirim film secerken çok fazla zaman kayibi :(( filmlerin hepsi bana uyar benim tarzdan : intouchable 'yi daha once seyrettim çok guzel ayrica animasyon olarak ratatouille harika ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için öncelikle:) İntouchable ve Ratatouille ikisi de birbirinden muhteşem yapımlar,ne güzel zevklerimiz de benziyormuş;)))

      Sil
  3. Ratatouille! Of, tek kelimeyle HASTASIYIM:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de!!:D Yıllar geçse de eskimeyen yapımlar takdiri hak eder zaten:)

      Sil
  4. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım ;) Bana da beklerim :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Hımm,i dont know your language:/Whatever,welcome and thanks for the message:)
    Take care of yourself:)

    YanıtlaSil
  6. Ay o yorum İspanyolca mı? Nerden bulmuş ,üstelik de yorum yazmış!

    Sizin yaşınız çok genç belki hoşlanmazsınız ama The Rewrite (Gugh Grant) ve Kayıp Kız (Ben Affleck) hiç sıkılmadan, çok keyifle izlediğim 2 film son zamanlarda. Blogda da yazdım haklarında.

    Ratatuy ve Can Dostum her dönem favorim ayrıca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanın bilmiyorum nasıl bulduğunu ama o kadar çok hoşuma gitti ki,hiç bilmediği bir dildeki blogla ilgilenmesi:)
      The Rewrite ve Kayıp Kız izlenecekler listemde,hep 'ileride izlerim'dediğim filmlerdendi,artık izlemeliyim sanırım siz de önerdiğinize göre^^
      Mutlu kalın:)

      Sil
  7. Gravity filmini de öneririm 7 ödül almış sanırım. Bir de Lucy de bu izleyebilirsin değişik bir bilim kurgu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lucy filminiz izledim,kesinlikle değişik bir filmdi :D Gravity de izlenecekler listeme hemen ekliyorum,önerilerin için teşekkür ederim:))

      Sil
  8. Hangisini izlersen izle ama sakın Labirenti izleme :) Gerçekten çok kötü bir film. Bu arada karışık aile çok keyifli , tavsiye ederim..Bu arada ne hoşmuş bloğun , tasarımın , içeriğin.. Bayıldımm. Takipteyim. Benim bloğuma da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Labirent'i izledim ama:D Kurgusu çok güzeldi,serinin devam filmlerinde toparlayacaktır eminim.Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için,çok sevindim beğenmene. Hoşgeldin,mutluluk getirdin:))

      Sil