23 Şubat 2015 Pazartesi

Ben Bugünlerde#9

   Tatilimi uzattıkça uzattığımı düşünürsek Ben Bugünlerde postlarından birini daha yazmanın vakti gelmiş demektir. Özellikle fotoğrafı bol bol paylaştığım bu yazıları bi' ayrı seviyorum ne yalan söyleyeyim:))
Bir dergiye tutuldum ki hiç sormayın:D Edebiyat okurlarınca  beğenilen ve takdir edilen bir dolu dergi alıp hangisinin  tarzıma daha çok hitap ettiğini bulmak için uğraşıp duruyordum ki karşıma Kafkaokur çıktı.Kafka'yı sevmemek benim için imkansıza yakın-evet ,doğrudur birazcık(!) karamsar bir tarzı var- ee dergimizde Franz Kafka odaklı olunca bana da alıp okumak düştü.2 ayda bir çıkan dergide yazar,çizer tanıtımları,kitaplar olmazsa olmaz şiirler,öyküler ve denemeler yer alıyor,siz de benim gibi bir tülü diğer dergilere ısınamadıysanız bir şans verin,kesinlikle çok seveceksiniz^^
Amin Maalouf'u o kadar çok kişiden duydum ki en sonunda meşhur kitabı Semerkant'ı aldım ve iyi ki almışım! Ömer Hayyam'ın ışığında bir adamın yaşamını ve içinde İran'ı derinlemesine işleyen kitap  etkileyici ve sürükleyici bir tarzda ele alınmış,ortalarına doğru geldiğimde elimden bırakmadan 2-3 saat okudum sanırım:)
Sınavlardan sonra bir süre yazı yazan hiçbir şeye yaklaşamadım,afiş isimlerini okurken bile başım dönmeye başlıyordu sizi düşünün gerisini:DBu kitapla da okumaya geri dönmüş oldum,mükemmel bir kitapla mükemmel bir başlangıç:)
Hassan sabbah ve Nizamülmülkt'en da bahseden kitap Titanik'in batmasıyla son buluyor.Eğer siz de  geç kaldıysanız bu yazarı okumaya,hiç durmayın başlayın efendim:)
O kitapçı senin ,bu kitapçı benim gezerken rast geldiğim oldukça küçük ama bir o kadar da huzurlu bir kitapçıda hayran olduğum Jane Austen'in taa 90larda basılmış kitaplarını buldum, ne fark eder demeyin hem ciltli hem de saman kağıtlı bu iki kitabın-Umut Parkı/Aşk ve Gurur- değeri benim için çok yüksek.
(Ciltli kitapların yavaş yavaş raflara geri dönmeye başladığı şu sıralarda okuduğum kitapların çoğunda ciltli seçeneği maalesef ki yok,halbuki ne çok yakışıyor kitaba cilt...)
Jane Austen'den  kısaca bahsetmek istiyorum,hakkında derme çatma bilgilerim olsa da değinmeden geçmek istemediğim nadide kadın yazarlardan biri.
19.yüzyılda yaşamış İngiliz bir yazar olan Jane Austen 12 yaşından itibaren hikayeler yazmıştır lakin ilk kitabını çok sonraları basılacaktır. 
42 yıllık kısa hayatına yıllarca adından bahsettirecek romanlar sığdırmış yazarın kitaplarında görebileceğimiz en belirgin özellik başrolleri  kadınlara vermesi ve ince bir espri anlayışıyla yazılarını kaleme almasıdır.Bir rivayete göre hiç evlenmemesinin nedeni  aşık olduğu adamla ayrı düşmesidir.O zamanlar İngiltere'sine bakıldığında evlenmemek hele ki bir kadın için yazar olmak demek tüm hor gözleri üzerine çekmek demektir.Bu yüzden takdir ettiğim bir başına buyrukluğu olduğunu da söyleyip bu konuyu noktalıyorum:)Hayatını biraz da edebiyatsal bir dille merak edenler için Jane Austenin Kayıp Anıları kitabını öneriyorum.
Açıkçası takvim kullanmak gibi bir alışkanlığım yoktur,teknoloji çağında  hangi günde olduğumuza bakmak için sayfaları yırtmak üşengeçliğimden midir nedir hep çok zor gelmiştir.ta ki edebiyat takvimiyle yollarımız kesişene kadar:) İletişim Yayınları bu yıl mükemmel bir projeyle karşımıza çıkmış da biz de almamazlık yapar mıyız hiç? Takvimin yaprağında günle ilgili bir kitaptan yada yazıdan alıntı, günün önemli olayları, ufak bir öykü,bir kitaptan alıntı yada güzel komik yazılara bulunuyor ve özenle hazırlanmış resimler de yazlara eşlik ediyor tabiki^^''Sanırım takvim kullanmak o kadar da fena bir fikir değil'' diye düşünmeye başladığım da bir gerçek:D Edebiyat severler bence bir göz atsınlar bu içi ayrı dışı ayrı güzel olan takvime:)
(Sayfalarına bir örnek/alıntıdır.)
Ankara Kalesine çıkıyorsanız yanınızda mutlaka fotoğraf makineniz ve suyunuz olsun diyerek başlamak istiyorum:)Kısa bir gezinti yapalım diyerek başladığımız turumuzda fotoğraf çekmekten parmaklarımız ağrıdı:D O kadar nostaljik ve kendine esir eden bir yer ki...Yolunuz düşerse Ankara Kalesini mutlaka ziyaret edin efendim, diyorum başka bir şey demiyorum.
O kadar kaleye çıkmış ve yokuşta nefes nefese kalmışken Rahmi Koç Müzesine girmemek olmaz deyip birkaç fotoğrafla oraya da göz atmak istiyorum:)
Minicik minicik kıyafetler,insanlar,evler,oyuncaklar...Aklınıza gelebilecek her şey var bu müzede.Şimdiye kadar gezdiğim en eğlenceli müzeydi kesinlikle^^

Eski zamanların yemekçisi,manavı,terzisi,hamalı  yani neredeyse tüm meslek erbablarının küçük bibloları da eşlik ediyor bize:)

Ev ahalisiydi,ezcanesiydi,uçağıydı derken 3 katı da gezmiş ve mutlu bir şekilde oradan ayrılırken buluyoruz kendimizi:)
Gramofon Kafe'yi de yine bu gezimiz sırasında keşfettik arkadaşlarla.Herhalde bu kadar plağı,albümü,kaseti birarada görmedim daha önce,o kadar tatlı bir mekandı ki müziklerden tutun da oturduğumuz masaya kadar her şey...Nostaljik tarzı,sobası,radyoları...Ne diyeyim efendim mutlaka gidin,benim için de birkaç satırlık kitap okuyun!!^^
Örgü örmeye geri dönmüş bulunuyorum:)Kışın en güzel görüntüsü renk renk,desen desen  berelerken ben de bu alana bir el atayım dedim^^Bir yandan çeşitli modeller bulmaya çalışıyor bir yandan da bir dünya renk arasında yumak seçmeye uğraşıyorum.^^Eh biraz da acemi olunca hemen bitirip bakmak istiyorum ortaya nasıl bir şey çıkmış diye:DEmek verdiğiniz bir şeyin kısa sürede meyvesini vermesi ancak bu kadar güzel olabilirdi,eh bunda Debbie Mocamber'in etkisi de yadsınamaz tabi ki:)Modelin yapılışını şuradan bakabilirsiniz. Strese sıkıntıya birebir benden söylemesi:D
E tatilde dizi izlemezsek uyku tutmaz:D Kill Me Heal Me izlediğim en güzel dizilerden biri,bu hafta da final yapıyor hem:))
Cha Dong  Hyun(Jı Sung) küçükken geçirdiği bir travma sonrası dissosiyatif kimlik bozukluğu hastalığına yakalanır ve kendini 7 ayrı kişiliğe sahipken bulur.Oh Ri Jin(Hwang Jun Eum) doktor olduğunu diğerlerinden gizleyerek Cha Dong Hyun'a yardım etmeye başlar,bu durumda birbirlerinden hoşlanmaları da kaçınılmazdır.:)Romantik komedi tarzındaki dizi tüm sevecenliğiyle devam ediyor ve gariptir siz 7 kişiliği de ayrı ayrı severken buluyorsunuz:D İlk bölümden itibaren Jı Sung'un oyunculuğuna hayran olurken buldum kendimi.7 kişiliği de-ki ikisi kız:D- muhteşem canlandırmış,bunun üzerine ödül üstüne ödül hak ediyor bence:))
Bu postun da sonuna geldik, 
İnstagram için tık tık^^
Kendinize iyi bakın,gülümsemeyi unutmayın:)








33 yorum:

  1. Blog keşif etkinliğinden geliyorum :) Bloğunuzu izliyorum bana da beklerim :)
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Fotografların enerjı verıyor ve cok sevdım...kıtap tutkun bende de aynı ....okumanın bıtmedıgı gunler dılıyorum , sevgıler...

    www.kuzununannesi.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldin,geniş bir gülümsemeyle geldin:))Çok teşekkür ederim bu güzel yorumun için,okumanın hep heyecanlandırdığı ve mutlu ettiği günler diliyorum:)

      Sil
  3. Blogunu uzun zamandır takip ediyorum ama daha önce hiç yorum yazmaya niyetlenmemistim. O kadar güzel ve içten yazıyorsun, insanın okudukça okuyası geliyor. Her gün giriyorum birşeyler yazmış mı diye. Önerdiğin kitaplar için de saol bazılarını okudum ve gerçekten çok güzeller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy ne tatlı bir yorum bu böyle*-*Sen hep yorum yaz, ben de şimdiki gibi geniş geniş gülümseyeyim:)) Böyle güzel yorumlar gördükçe o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam:) daha güzel yazılarda görüşmek üzere:)

      Sil
  4. Merhaba. Ankara Kalesi'ni gezerken görmüşsünüz değil mi o minicik eşyaları, kıyafetleri? Böyle minyatür şeyler seviyorsanız size bir kitap tavsiye edeceğim:

    http://www.birdolapkitap.com/2015/01/30/insanin-aklini-basindan-alan-fare-evi/

    Bir çocuk kitabı ama ben kendime saklamayı düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amanınn!! Fare Evini gördüğümde verdiğimdeki ilk tepki bu oldu:D En kısa zamanda kitapları edinmeye çalışacağım,teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Yazının sonuna kadar her şeyi güzel güzel okudum ama acaba dizi hakkında bilgi vermiş midir diye okuyamadım. :D Şimdi gidip izleyeceğim ve sana döneceğiimm. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. heheh^^Ben de hep çekinirim izlediklerim hakkında yazılmış yazıları okumaya ama birkaç dakika sabredemem hepsini okurum:D

      Sil
  6. İzledimmm ve daha bitmemiiş. Acaba ne zaman final yapacak? Benim şimdiye kadar izlediğim diziler arasında en sevdiğim dizi oldu, beklentim yükseldi bir daha nasıl Kore dizisi izleyeceğim ben? :(
    Bu arada sen nasıl yetenekli ve çok fonksiyonlu bir insansın ya? *-* Zor bir bölümde okuyorsun, üzerine resim yapmaya, örgü örmeye, kitap okumaya ve dizi izlemeye de zaman buluyorsun. Şok olmuş durumdayım. *-* Maşallah Allah nazarlardan saklasııın. *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir de İts Okay,Thats Love'u izle,mükemmel ötesi bir dizi ve oyunculuk!Tek kelimeyle bayıldım; finali olsun,içeriği olsun:)) Dizimiz geçen hafta-şükürler olsun:D-final yaptı ama ben de hala izleyemedim..
      Ehehe aslında fonksiyonla ilgili değil mesele,günü verimli kullanmaya çalışırsak 24 saat hayli hayli yetecek bize:)) (Gülümsememi durduramıyorum ahahah:D)

      Sil
  7. bloğuma beklerim sevgiler=)))))
    yesimcayiroglu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Kafkaokur dergisine ancak 3. sayısında ulaşabildim. Her satırını severek okudum, Ot dergisine arkadaş oldu kütüphanemde.. Bu güzel sayfada da görmek hoş oldu.

    Mutlu kalın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ot dergisiyle ikisi çok yakışıyor sanki:)) diğer sayılara zorlanmadan ulaşabilmeniz dileğiyle,gülümsemeyi unutmayın:)

      Sil
  9. Merhaba,
    Hiçbir blogla tanıştığıma bu kadar sevinmemiştim :) Emeğine sağlık..
    Sürekli takip edeceğim bir blog daha oldu artık..
    Bana da beklerim.
    beautycoma.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin,mutluluk getirdin:))Böyle yorumları gördükçe ne denli sevindiğimi anlatamam,içim mutlulukla doluyor:)

      Sil
  10. It’s such a great post! Awesome! I like your style of writing and your photos!
    I know how much time it requires to keep updating your blog, but don’t stop doing it!)

    Diana Cloudlet
    http://www.dianacloudlet.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you:)) İ am so happy:D And welcome in my blog^^

      Sil
  11. görselden zengin çok hos bir yazı olmus ellerinize saglık
    bana da beklerim ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Hoşgeldin,mutluluk getirdin:)

      Sil
  12. Merhabalar! :*)

    Çok eğlenceli bir post olmuş, okurken çok keyif aldım. İnstagram'dan da tık tık'ladım! ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ehehe teşekkür ederim,beni çok mutlu ettiniz^^ Tık tık'ınız için ayrıca teşekkürler:D

      Sil
  13. Merhaba, böyle bir etkinliğim var katılır ve duyurursanız çok sevinirim =)
    http://manolyadan.blogspot.com.tr/2015/04/kitap-okuma-etkinligi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın,biraz uzun bir zaman sonra dönebildim:/ En kısa zamanda etkinliğinize katılmaya çalışacağım,mutlu kalın:)

      Sil
  14. Merhaba :) Bloğunu uzun zamandır takip ediyorum.Paylaşımlarını beğenerek okuyorum Benim bloğada beklerim :)
    http://seviimlihbidunyasi.blogspot.com.tr/
    **
    Küçük bir itirafta bulunayım :( Bloğunu okuyorken müziği kapatıp okuyorum.Alışveriş merkezlerinde bolca bu müzikleri ve aynılarını duyduğum için istemeyerekde olsa soğudum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel yorumun için teşekkür ederim,çok mutlu oldum:)) Hoşgeldin diyeyim o zaman,mutluluk getirdin beraberinde:)
      Müziklere uzun zamandır bakmıyorum ,utandım*-*En kısa zamanda yenilemeye çalışacağım:)

      Sil
  15. Merhaba :) Bloğunuzu yeni keşfettim :) Bana da beklerim :)

    http://ataleofbeauty.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldinizzz,gülümsemeleri beraberinizde getirdiniz:))

      Sil
  16. Welcome:))and thanks for your message,i'm so happy:D

    YanıtlaSil
  17. Kahve yanı kitabı benden daha güzel fotoğraflamışsınız. Bayıldım blogdaki tarzınıza. İzleyicinizim artık. Kahve yanı'na beklerim...Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için:) Hoşgeldiniz,mutluluklar getirdiniz:)

      Sil