14 Kasım 2014 Cuma

Ben Bugünlerde#8

  Vizeler ve sınavlar diye dolaşan binlerce öğrencinin arasından sıyrılıp,bulduğum ilk fırsatta kendimi eve attım,çok uzun aralıklarla yazdığımın farkında olsam da elimden bir şey gelmiyor maalesef..Okul zamanı sürekli bir koşuşturma halindeyim,kendimi ikna ettiğim anda daha çok yazmaya çalışacağım:)
Görüşmeyeli pek bir şey değişmedi aslında-ha bir ara şanssızlıklar silsilesi üstüme çullandı o ayrı konu.sınava yanlış sınıfta girdim,otobüsü kaçırdım,grip oldum ve hepsi 2 gün içinde oldu,cidden korkunçtu!-Sadece hayat daha hızlı akmaya başladı,kim derdi üniversite daha hızlı geçecek diye:D
Kitap okumak şu sonbaharın en güzel yanlarından biri efendim hele ki yanında sımsıcak çay-kahve varsa..-not:Örgü maalesef ki benim değil,anneciğim örüyor kızım o soğuklarda üşümesin diye öhöm öhöm:))-Portobello Cadısı ilginç bir kitaptı açıkçası nasıl anlatayım bilemiyorum,ama tavsiye etmeden duramayacağım.Paulo Coello'nun tarzını biliyorsanız ne demek istediğimi anlamışsınızdır.İlginç bir anlatım,kesişen onlarca hayat,gerçeği arama mücadelesi,yaşam savaşı,inançlar...Ne ararsanız var bu kitapta.Bir insan ,diğer insanların gözünden kaç değişik şekilde görülebilir ki?Ya tanıdığınız ve bildiğini sandığınız yüzlerin arkasına saklanmış kişilikler aslında  düşündüğünüz şekilde değilse?..
Okuyun,okutturun efendim^^
(Bu postta bissürü kitap resmi göreceksiniz,lütfen bana kızmayın yapacak daha güzel bir iş bulamadım^^)
Bu kitabı elime alıp alıp geri bırakıyorum,o kadar çok tavsiye eden kişi var ki yakın zamanda temelli elime almazsam ayıp olacak.Nietzche'yi her zaman merak etmişimdir bu kitapla onunla ilgili çok şey öğrenecekmişim gibi sanki^^
Diğer postlarımda sıklıkla resmi çok çok sevdiğimi ve beynimi rahatlatan en büyük hobim olduğunu söylemiştim,bu portre de son çalışmam,bitirmem o kadar uzun zamanımı aldı ki..İlk portre çalışmam olduğunu söylersem kusurlarını  göz ardı edersiniz değil mi:)
Eğer içinizde ufacık da olsa resme karşı bir istek varsa ve evet ben de kendimce bir şeyler karalayabilirim diyorsanız alın elinize kağıdı kalemi çizmeye başlayın,tabii en etkili çalışma bilen birine danışarak olur,resim yetenek işi olduğu kadar öğrenme ve sabır işi.Sabrınız varsa sizleri de aramızda görmekten onur duyarız:))
Ay ben bu kitabı yerim!!Nasıl güzel nasıl edebi bir kitaptı anlatamam!Erdem ve aşk arasında bocalama ancak bu kadar güzel ve akıcı bir dille anlatılabilirdi. Andre Gide'in daha önce hiçbir kitabını okumamıştım ve hayran kaldım!Bu insanlardaki ilham tarihin zamanlarında kayıp mı oldu ki bana bir türlü uğramıyor acaba??Mükemmel bir kitap,her dizesi ayrı ayrı güzellikteki cümlelerden oluşuyor,üzerinde uzun uzun duracağım yakın bir zamanda,o yüzden hemen geçiyorum bu bölümü:)
Gecenin bir yarısı kahve içmeye çıkan-ama nihayetinde sıcak çikolatada karar kılan-gençler onları beklerken boş durur mu,ağızlar dursa işleyen eller durmuyor n'apalım?^^
Hemmen bir Tarçın-evet farkındayım isim bile verdik:D-yapmaya başlanır ve bizimle yaşasa keşke diye konuşulurken gelen içecekler yudumlanır..Muhteşem bir geceydi,tabi ki muhteşem insanlarla:)
Dönem ortasında eve gelmemin bir nedeni de nadide,eşine az rastlanır birinin doğum günü olması:)
18 yıldır bizleri gözünden sakınan,aldığım her kıyafete göz koyan,benimle gülen ve yine ben ağladığımda dayanamayan,durup durup beni sinir ettiğini bildiği için  'doktor olsaydın iyiydi..'diyen 'yaşlandım ben' dese de lunapark görünce bizden önce o tarafa koşan,gözlerindeki yaşam enerjisini yanındayken hissedebildiğiniz,diğerlerinin yanında ağlamaktan utanan,çayını şekersiz içen ama şeker gibi bir yüreği olan,kabı ruhuna dar gelen,üşüyen mütemadiyen üşüyen ellerimi her daim ısıtmak için uğraşan,pamuk şeker gülüşlü valide sultanım iyi ki aramızdasın,hayır yeni yaşını kutlamıyorum isteğin üzerine:D-sen her daim genç kalanlardansın.iyi ki  yanımdasın annecim:)
Bugünlerde Liar Game adlı bir Kore dizisine başladım.Önceden Japonya'da mangadan uyarlama olarak çekilmiş bu dizi Koreli kardeşlerimizden süzgecinden geçiyor gördüğünüz üzere.
konusundan kısaca bahsedecek olursak:
Liar Game Tournament rakibini kandırarak kazanabileceğin bir tv yarışmasıdır.Kimseye güvenme sloganıyla başlayan dizi Nam Da Jeong'un da kazara oyunuyla katılmasıyla devam eder.Sa, iyi niyetli ve herkese kolayca inanan bu kız yarışmayı kazanabilecek midir?Peki ya  eski bir mahkum ona yardım etmeye başlarsa??
Hala ilk bölümlerinde olmama rağmen oldukça iyi gittiğini söyleyebilirim.Bakalım bu kız akıllanacak mı^^
Bu diziden bahsetmesem uyuyamam!!:D 3 sezonu da ayrı heyecanlı,muhteşem ve bir o kadar da hareketli geçen Sherlock Holmes, beni kendine hayran bıraktı.Muhteşem bir kadro,akıllara durgunluk veren replikler ve çok aksiyonlu bir senaryo!Keşke 10 sezon falan olsaydı diye düşünmekten kendimi alamıyorum:))
Macera ,romantizm, aksiyon suçlar..Hepsi dozunda işlenmiş..Sherlock keskin zekalı ,kendi tabiriyle  psikopat değil sosyapat, bir dedektiftir.Doktor John Watsonla tanışıp aynı eve taşınmaları da tamamen kaderin bir cilvesidir:)
Daha fazla anlatmıyciyim,izlemeyen kaldıysa tereddütsüz başlasın,pişman olmayacağınızı garanti ederim!:)
(Not:4.sezon 2015 ocakta yada 2016da çıkacakmış maalesef:/)


Son olarak bir konuya daha değinmek istiyorum:)
Çok sevgili 7 arkadaşımla bir internet-edebiyat dergisi çıkarmaya başladık.
8 farklı insan,8 farklı hayata bakış,8 farklı yürek olarak aranıza geliyoruz.Siz de bizleri destekler ve yalnız bırakmazsanız beni-bizi çok mutlu edersiniz.
AVLU Edebiyat Dergimizin bu ayki yayınları yarın sayfamızda yayınlanacaktır.
Lütfen siz de bir göz atın,sayfamıza davetlisiniz^^
Kendinize güzel bakın,mutlu kalın:)
(*dizi resimleri alıntıdır.)







32 yorum:

  1. İlk potren olmasına rağmen gerçekten çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum,daha güzellerini yaparız umarım:)

      Sil
  2. İlk defa bloguna yorum bırakıyorum, öncelikle merhaba :))
    Portobello Cadısı kitabını önerdiğine göre yakın zamanda bulup okumaya başlıyacağım, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiin,mutluluk getirdin:)
      Okunması gereken kitaplardan olduğu düşünüyorum,olağanın dışında bir kitap^^

      Sil
  3. Keşke bende sevebilsem resim yapmayı.. *-*
    Beceriksiz olduğumdan herhalde. Başarısız olunca direncim kırılıyor, sevmediğim huylarımdan bir tanesi. Portren çok güzel. :D
    Derginiz hayırlı uğurlu olsun. ^^ Takip edeceğim. ^^
    Bir şey sormak istiyorum. Nasıl böylesine pozitif olabiliyorsun hayata karşı? ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı yorum senden soruluyor buralarda:))
      Gerçekten beceriden daha çok sakinlik,sabır ve öğrenme isteği ağır basıyor resimde.Ne kadar öğrenmek istersen ve bunun için çabalarsan o kadar gelişiyorsun^^
      Teşekkür ediyorum,bugün ilk yazılarımızı yazdık,çok heyecanlıyız anlayacağın:)
      Sanırım pozitiflik değil de daha çok düşünme.Ne zaman geçmişe baksam şunu yapmasaydım dediğim bir çok anım üzgün olduğum anlar.mutlu anlarımdan pişman değilim..gelecekte de ''şimdilerimden'' pişman olmak istemiyorum sadece,bu yüzden de daima gülümsemek gerek:D

      Sil
  4. Hello! I invite you to a wonderful OASAP giveaway in wich you can win a beautiful coat and the rules are so simple as usual. Waiting for your lovely visit.
    FASHION-SPIKE.blogspot.com
    - if you wanna folow each other, just let me know
    Kisses

    YanıtlaSil
  5. özlüyorum yazılarını eskisi gibi bende yazamıyorum ve giremiyorum bloga yaz gelse keşke biranönce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah keşke hemmen geliverse,hele şu kış günlerinde iyice özletti kendini^^Girdiğin zaman da yorum bırakman ne kadar ince bir davranış,çok mutlu oldum teşekkürler:)

      Sil
  6. Resim yapmak... Nasıl bir rahatlama nasıl bir meditasyon üniversitedeyken bende çok karalardım blog unu yeni takibe başladım bende yeniyim ziyaret edersen sevinirim. :)

    http://eylullegel.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyoruk sana,ne zaman kendimi kötü hissetsem resme koşar oldum ben de:)Bu arada hoşgeldiiin,mutluluk getirdin^^

      Sil
  7. Birtanem kabul eder misin bilemiyorum ama bloğumda konuk yazarlık yapmanı istessem ne dersin ? :) bana buradan ulaşabilirsin :)
    melike__kaptan@outlook.com :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook mutlu oldum derim ne diyeyim,tesekkürler canım^^

      Sil
    2. ay çok mutlu oldum bak şimdi ^^ hemen isteği mail adresine gönderiyorum o zmn :)

      Sil
  8. Nietsche Ağladığında'yı bence de elinden bırakma. Bıraksan da yine al ve mutlaka oku derim naçizane. Pişman olmazsın. ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğum kitap bittikten sonra hemen başliyorum o zaman:))

      Sil
  9. Merhabalar bloğunuza ilk kez uğradım..öğrencilik yıllarımı hatırladım..proje teslimlerinde okuldan eve dönerken otobüste uyuduğum geldi aklıma..bu aralar bende Sakallı Celal i okudum tavsiye ederim...sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba benim de bu yılları hatırlayacağım günler gelecek mi,hiç bitmeyecek gibi görünüyor da^^otobüste uyuma aşamasina hala gelmemış olsam da :D kitap tavsiyeniz için teşekkür ederim,kitabı edinmeye çalışacağım:)Mutlu kalın,kendinize iyi bakın^^

      Sil
  10. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Potre çok güzel olmuş, cidden potre çizmek çok zordur kardeşimden bilirim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok zormuş bir kere daha kalkışır mıyım böyle bir çalışmaya diye düşünmeden edemiyorum^^Bu arada hoşgeldiinn:)

      Sil
  12. Sherlock Holmes'i izlemeyi çok istiyorum ama bir türlü fırsat olmadı. İlk fırsatta başlayacağım. Blogunuzu izlemeye aldım. Ben de sizi bloguma beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka izlemelisin,övgüleri sonuna kaar hak eden bir dizi olmuş:))Hoşgeldin ,mutluluk getirdin^^

      Sil
  13. Resmen aradıgım blogu bludum gezinirken, kitap, çizim, korean drama, sherlock ^^ bloguma beklerim çok sevdimm blogunuzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe çok teşekkür ettim,çok mutlu oldum yorumunu okurken^^ hoşgeldin mutluluk getirdin:)

      Sil
  14. Merhaba Bloğunuzda bir mim var :)
    http://kitapdelisibirkiz.blogspot.com.tr/2015/01/kendi-kitabn-yarat-mim.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,en kısa zamanda bu mükemmel soruları cevaplamaya çalışacağım:)

      Sil
  15. Canımmm geldim baktım ve hemen gerisin geri döndüm gelişim seni asla unutmadığımı belirtmek için ve hep aklımdasın bir gün öğlen sonrası bloğuna gelip tek tek okuyarak keyifli gün geçireceğim kahvem ve de çayımda yanımda olacak hani bu gelişim biraz derler ya ateş almaya mı geldin vallahi ona benzedi beni affet canımm seni ve bloğunu çok çok seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy ne güzel bir yorum bu böyle*-*Çok teşekkür ederim,beni çok mutlu ettin,sizin gibi güzel insanlar varken yazmamak nasıl mümkün olsun:)

      Sil