4 Ağustos 2013 Pazar

   KÜLLER ŞEHRİ KİTAP YORUMUM


    (Serinin 1.kitabını uzun zaman önce okuduğum için bir gün önce okuduğum Küller Şehri'ni anlatmamın daha iyi olacağını düşündüm.)
Kitap adı:Küller Şehri(Ölümcül Oyuncaklar serisi 2.kitap)
Yazarı:Cassandra Clare
Yayınevi:Artemis
Sayfa sayısı:477


Kitabın arka kapağı:
Komada bir anne ve dünyayı yok etmeye kararlı bir baba...Clary Fray,kurtadamlar,şeytanlar ve gizemli Gölge Avcıları'yla dolu,ürkütücü Newyork yeraltı dünyasına doğru sürükleniyor.Geçmişiyle ilgili öğrendikleri yalnızca başlangıç.Şimdiyse dünyanın kaderi Clary'nin ellerinde.Yeni keşfettiği güçlerini ustaca kullanmayı ve asla kendisinin olamayacak bir erkeğe karşı hislerini dizginlemeyi başarabilecek mi?

Seriye, yorumları okuyup çok beğenildiğini  ve çoksatar listelerinde yer aldığını gördüğümde -''Bir bildikleri vardır da okumuşlardır.'' mantığı da deniyor buna^^- başlamıştım.İyi ki de başlamışım diyorum başka bir şey demiyorum. Akıcı dil ve kullanılan sözcükler bu kadar iyi olur ama seride asıl dikkat çeken şey bir insanın hayal gücünün sınırsızlığı. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmez dediğim şeyleri Cassandra Clare bize kitap serisi olarak sunuyor. Ne isterseniz bulabileceğiniz bir seri,bütün doğaüstü yaratıklar ancak bu kadar güzel bir arada tutulabilrdi.Veeee iki-üç saniye önce öğrendiğim kadarıyla 23 Ağustosta kitabımızın filmi Amerika'da vizyona giriyor.Şuanda sevinçten yerimde duramıyorum.Fragmanlarından -tabi ki kitap kadar olmasa da- oldukça güzel bir film gibi görünüyor,bakıcaz artık^^

Kitabın içeriğinden biraz bahsedecek olursak(spoiler içerebilir!):
Clary hayatının daha zor ve karmaşık olabileceğini düşünmezken çevresi ve çok kıymetli babası(!) bunun daha başlangıç olduğunu en iyi şekilde ona anlatırlar.
Simon ve Jake arasında tercih etme şansı bile elinden alınmıştır ve asla sahip olamayacağını düşündüğü birine aşık olmamak için elinden geleni yaparken Simon'un başına gelenler her şeyi rafa kaldırmasına neden olur. Bu arada Jake kendi dertleriyle boğuşmaktadır ve gerçeklerin duyulmasıyla aile diyebileceği kimsenin yanında olmadığını deyim yerindeyse yüzüne vurularak öğrenir,kendini yapayalnız bulur. İşler iyice arap saçına dönerken assolistimiz Valentine  işleri iyice karıştırdıktan sonra  ortaya çıkarak şovunu tamamlamaya hazırlanır.Etkileyici konuşmaları ve ikna ediciliğiyle kızını yanına çekmeye çalışsa da Clary onun hiç beklemediği bir şey yaparak  planlarını belli bir süre geciktirmesine neden olur.

   Açıkçası 2.kitabını istekle başlamamıştım,okumak istediğimden emin değildim. Ama- her zamanki gibi -Cassandra Clare yine yaptı yapacağını kitabı elimden bırakamaz oldum,kaç gün uykusuz kaldım siz düşünün artık. Fantastik-macera-aşk isteyenler buyursun okusun,pişman olmayacağınıza eminim.Tek sorun serinin son kitabının ne zaman çıkacağını bilmiyor olmam umarım hemen çıkar da heyecandan  tırnaklarımızı yemekten kurtuluruz.:)
Kitaptan alıntılar:
*Sevgi insanın seçeneklerini elinden alır.
*Dünyada kahve olduğu sürece işler ne kadar kötüye gidebilirdi?(''Kızımız yine iyimserliğini konuşturuyor.'' demiştim ama maalesef ben de onun gibi düşünenlerdenim^^)
*Hayal edebildiğim en kötü duygu ne biliyor musun?Sevdiğim insana herkesten çok güvenememek.
*Daha önce hiç denemediysen yapamayacağını nereden biliyorsun?
*Dünyada en çok istediğin şeyi bulur ve sana verirler.Hediyenin kuyruğuna bir acı takarak.Öyle ki onu istediğine bin pişman olursun.
*Her bilmecenin mantıklı,bilimsel bir açıklamasının olduğu bir dünyada biraz zaman geçirmek rahatlatıcıydı.
*Bir şeyi çizmek onu sonsuza dek yakalamaya çalışmaktır.Bir şeyi gerçekten seviyorsan onu asla sonsuza dek olduğu gibi tutmaya çalışmazsın.Değişmesi için serbest bırakman gerekir.
*-Bazen kendi zihninin derinliklerinde tamamen kayboluyorsun,dedi.Keşke peşinden gelebilseydim...
-Gidiyorsun zaten,diye düşündü Clary.Sürekli zihnimde yaşıyorsun.
*-Ama  sevgi de bu değil mi Clarissa?Sahiplenme?Ben sevdiğime aidim,sevdiğim de bana.Şarkıların Şarkısı'nda dediği gibi.
-Hayır bana İncil'den alıntılar yapma.Senin anladığını bile sanmıyorum...Sadece sevdiklerin sana ait değildir,sen de kendini onlara verirsin.Hayatın boyunca herhangi birine bir şey verdiğini hiç sanmıyorum.Kabuslardan dışında...
*...Çünkü hiç zamanı gelmiş gibi görünmedi.
*En çok değer verdiğin insanlara gerçekleri söyleyemiyorsan zaman içinde kendine de gerçekleri söylemeyi bırakıyorsun.

                                      Siz neler okuyorsunuz,benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum:)

6 yorum:

  1. Filminde en sevdiğim oyuncu oynuyor.Türkiyede ne zaman vizyona girer bilmiyorum ama izlemek istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de ben de^^ herhalde eylül gibi girer biz de çatlarız meraktan:)

      Sil
  2. Umarım benim bloguma da yaz yağmuru uğrar..
    Havalar çok sıcak malum ferahlatır beni :)

    Blogunu keşfettiğime sevindim....

    Paplaşımlarının takibindeyim..

    http://matmazeella.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Merhaba... :)

    Bende de var bu kitap. Biri hediye etmişti ama eğer bir kitabın içinde vampir, kurt adam vs. gibi şeyler varsa okumam. Ha bi de cinayet kitaplarının okumam. Hoşlanmıyorum bu tarz kitaplardan.

    Şu an okuduğum kitap: Elantris :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman hiç başlama, her sahne kurtadam vampir dolu:)ben bir kere başladım durduramıyorum kendimi^^Elantris kitabını ilk defa senden duydum ve şöyle bir baktım nette.güzel bir kitaba benziyor,umarım sıra ona da gelir:)

      Sil