20 Ağustos 2017 Pazar

İç ses kavanozum sizsiniz..



Bazen öyle anlar  yaşarsınız ki bu anları bir kavanozun içine koyup sonsuza kadar saklamak istersiniz .. İçinizden sadece bu gelir. Böylece o kavanozu her gördüğünüzde böyle bir an yaşadığınızı hatırlayacak ve o  kavanoz var olduğu sürece bu paha biçilmez anı hiç unutmayacaksınızdır.
İlkokulda bir gösteri hazırlamıştık,mezuniyet için.. 5.sınıfın son günleri..Mevsim yaz..
Sahnede değilim, Sıranın bizim gösterimize gelmesini beklerken arka taraftan sahnede olan arkadaşlarımı izliyorum.. Mutluluktan gözlerimin dolduğunu ve içimde bir şeylerin yeşerdiğini hatırlıyorum.Bir şeylerin dönemecinde olduğumu hissettiğim,bir vedaya verilen değer..Sadece bu an.. O zamanı benim için paha biçilmez yapan sadece bu an..
Ortaokuldayım..Türkçe öğretmenim büyük bir kolinin kapağını açıyor , o kutunun içinde ne olduğunu o denli merak ediyorum ki yerimde duramıyorum. sonra içinden bir kitap çıkartıp bana uzatıyor..o muhteşem ve birkaç saniyelik zamanda kendimi evrendeki en şanslı öğrenciymişim gibi hissediyorum..
Lisedeyim ..Beden eğitimi dersi için hazırlanıp yokuştan inerken saçımı at kuyruğu yapıyorum ve canım dondurma çekiyor. Havada bahar kokusu ve üzerimde öğleden sonranın tembelliği var..
Bundan sonra yaşayacağım şehre yerleşmek için , üniversiteye kaydımı yaptırdıktan sonra şehre ilk gelişim..Vakit gece,yazın dayanılmaz sıcaklığı yerini hafif bir yaz akşamına bırakmış, arabanın camından şehrin girişindeki yükselen binalara bakıyorum..Yüzüme hafif bir rüzgar çarpıyor,etraf kırmızı turuncu araba ve bina ışıklarıyla çevrili..Bir şeylerin başlangıcı.. Hayatımın yepyeni bir bölümü..Neler olacağının öngörülemezliği yüzünden midemde hissettiğim garip kelebeklenme..

Finallere hazırlanırken canım sıkkın bir şekilde eve girişim ve bir odanın akşam güneşiyle hayatımda gördüğüm en güzel en yumuşak turuncuya boyanmış olduğu görmem..


Bazen öyle anlar yaşarız ki,yaşarken o anın, o kısacık zamanın bizim için her şeyden kıymetli olduğunu ve bu kısacık zamanı hiç unutmayacağımızı hissederiz. Bazen öyle zamanlar gelir ki ,hayat bizi dibe çekmeye uğraşır.. Dibe,daha dibe daha dibe.. Ama biliyor musunuz, sanırım bu kısacık zamanlar sayesinde , böyle anları yaşayabilmenin gücüyle her zaman bir kez daha ayakta kalmaya çabalarız. Bunun adı benim için huzur.. Midemde hissettiğim garip kelebeklenme.. Tüm dünyanın bir anlığına sessizleşmesi ve  o muhteşem ,kısacık zamanda dünyanın bir saniyelik bile olsa kendi etrafımda dönüyor oluşu.. 
Benim için kavanoz okuduğunuz bu satırlar ve sizin zihniniz.. Kendi iç sesinizle sizlere anlattığım bilmem kaçıncı iç sesimi okuyuşunuz.. Siz de iç sesinizi benimle/bizimle paylaşın ki bir yerlerde kavanozunuz her daim saklı kalsın:)
Bunu söyledim mi bilmiyorum ama burada olduğunuz her saniye çok özel ve değerli,
iyi ki varsınız..
Kendinize iyi bakın, mutlu kalın..



9 yorum:

  1. Yaşadığımız o anlardan bir an daha.:) Mutlu kalın siz de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanır mısınız bu yazıyı yazarken ben de bunu düşündüm,var olun:))

      Sil
  2. Yaa ne kadar hoş bir yazı okudum. O kısa anların ne kadar güzelmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim efenim bu ince düşünceleriniz için,iyi ki varsınız,mutlu kalın:)

      Sil
  3. mutlu anların hepsini bi yere tepiştirip sonra da içinde yüzmek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum ancak bu kadar net anlatılabilirdi diyorum,muazzam bir tespit:)) Mutlu kalın:)

      Sil
  4. Bazen de o anın 'o an'lardan biri olacağını o an için bilmeyiz, sonrasında o ana neden daha sıkı sarılmadım ki diye pişman oluruz.. *-* Pişmanlıksız güzel anlara.. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğine sonuna kadar katılıyorum Febrisim,gerçi bilincinde olmadan güzel anlar biriktirmek de bir yerde güzel oluyor:) Pişmanlıksız güzel anlara^^

      Sil
  5. Thank u for visit my blog:) Stay happy:))

    YanıtlaSil